LÉGY KOVÁSZMESTER – Kenyérkészítő Workshop – November
1
LÉGY KOVÁSZMESTER – Kenyérkészítő Workshop – November
Event Date:
november 22, 2025
Event Time:
9:00 de.
Event Location:
Food Office
Miért gyere el workshopunkra?
Ha megtanulod a kovászos kenyér elkészítését, nemcsak ízletes és egészséges kenyeret süthetsz otthon, hanem egy olyan tudásanyaggal is gazdagodhatsz, amellyel mindig friss, adalékanyagmentes kenyeret készíthetsz családodnak.
A kovászos kenyér nemcsak finom, hanem a fermentációnak köszönhetően tápanyagokban gazdagabb és könnyebben emészthető is. Ha megtanulod az elkészítését, hosszan friss maradó, mesterséges adalékanyagoktól mentes kenyeret süthetsz, amely egészséges alternatíva a bolti termékekkel szemben.
Már részt vettél kovászos kenyér készítő workshopunkon? Talán már el is készítetted otthon is saját kenyeredet? Szeretnél még újdonságokat tanulni? Ne habozz! Jelentkezz újra és bővítsd a tudásodat!
Pisti a pék, a kovászolás mestere
Pisti a Pék 1990-ben született, és a pékszakma szeretete már 2012 óta az élete része. Miután 2018-ban sikeresen megszerezte a pék képesítést, érezte, hogy lehet ezt a munkát szebben és egészségesebben is végezni. 2020-ban megszületett fia Marci, és ekkor kezdett el komolyabban foglalkozni a vadkovászos kenyérkészítéssel. Azóta szenvedélyesen fejleszti tudását, és örömmel osztja meg tapasztalatait, hogy Mi is egészséges kovászos kenyeret készíthessünk szeretteinknek.
Kovász workshop tematikája:
Bevezetés: Mi a kovász, és miért használjuk? Kovászos kenyér előnyei
Kovász készítése: Milyen hozzávalók és eszközök szükségesek a kovász készítéséhez? Hogyan lehet a kovászt „táplálni”?
Gyakorlati rész: Saját kenyér készítése a résztvevőkkel. A résztvevők mindhárom alapreceptet elkészítik: Rozscipó, Francia parasztkenyér, Fehér kenyér.