Barion Pixel

Kovászos Kenyér Workshop

Kovászos kenyér workshop - Élményfőzés Debrecen belvárosában

KOVÁSZOS KENYÉR WORKSHOP A FOODOFFICE-NÁL, DUDÁS IVETT “KOVÁSZANYUVAL”: @KOVASZANYU

Egyik legnépszerűbb eseményünk a rendszeresen megrendezésre kerülő kovászos kenyér tanfolyam, ahol megismerkedhettek a kovász nevelés rejtelmeivel, megtanulhatjátok hogyan készül az igazán finom kovászos kenyér és szuper recepteket próbálhattok ki. Ráadásul abba is kaptok belelátást, hogy a kenyéren kívül milyen finomságokat készíthettek még kovász segítségével. A workshopot pedig nem más tartja, mint az Instagramon „Kovászanyuként” ismert Dudás Ivett.

RÉG ÓTA SZERETNÉL SAJÁT KENYERET KÉSZÍTENI?

Te is elgondolkodtál rajta, milyen lenne saját kenyeret sütni, de nem tudod hogyan kezdj bele a kovászolásba? Esetleg már meg is próbálkoztál a kenyérsütéssel, de nem lett az igazi a végeredmény?

Az otthon sütött kenyérnek valódi hangulata van. A frissen sütött kenyér illata, a kenyér tetejére „rajzolt” minták, az első szeletek a magad által sütött kenyérből és persze az íze, ami teljesen más világ, mint a bolti társaié. Ezek mellett pedig ott vannak még a dicséretek, amit a családtól és barátoktól kapsz, ha egyszer megkóstolták azt a szenzációs kenyeret, amit sütöttél.

Egy kenyérsütő workshop alkalmával nálunk megtanulhatod mi az igazán finom kovászos kenyér „titka”! 

  • Elsajátíthatsz minden fontos szabályt, praktikát a kovászolással kapcsolatban: hogyan indítjuk el a kovász nevelést, hogyan érdemes etetni, milyen fázisai vannak, stb. (így biztos, hogy ez után otthon is gondtalanul fog menni a kovász készítés és a kenyérsütés folyamata).
  • Olyan trükköket és tanácsokat kapsz, melyekkel könnyen beillesztheted a kovász nevelést a zsúfolt mindennapokba a munka és akár a gyermeknevelés mellé is.
  • Igazi, jól bevált recepteket próbálhatsz ki a gyakorlatban (melybe nem csak maga a kenyér tartozik bele, hanem más sós és édes péksütemények is, melyekkel könnyű levenni a lábáról a családot).
  • Megtanulhatod, hogyan készítheted el kovásszal az élesztős recepteket.
  • Megmutatjuk, hogyan kell dagasztani, formázni, bevágni a tésztát, hogy ne csak finom, hanem mutatós végeredményt is kapj.
  • Megismerkedhetsz kicsit a kovászolás tudományos hátterével is és azzal, hogy miért érdemes az élesztőről kovászra váltani.
  • Bemutatjuk a különböző liszteket, és azt is, hogy mikor melyiket milyen arányban érdemes alapanyagul választani. 
Kenyér workshop Kovászanyuval
Kenyér workshop: kóstolással és prezentációval kezdjük az eseményt

Nézz szét eseményeink között, válaszd ki melyik kenyérsütő tanfolyam időpontja megfelelő és foglalj most, mielőtt betelnek a helyek!

FONTOS SZÁMODRA AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD?

Ha kóstoltál már kovászos kenyeret biztosan tudod, hogy mennyivel finomabb mint élesztős társa. Azonban nem csak az ízét érdemes nézni, hiszen több szempontból is egy sokkal egészségesebb alternatíva. Nézzük csak az érveket:

1. Könnyebb emésztés és alacsonyabb a glikémiás index: az élesztővel szemben a kovászolás során a hosszú kelesztési idő alatt megkezdődik a gabonában található szénhidrátok és fehérjék lebontása, így könnyebben emészthetővé válik és kevésbé emeli meg a vércukorszintet.

Kenyér workshop, kovászos cipó formázás
Kenyér workshop: készül a gyönyörű kovászos cipó

2. Sokan emésztőrendszeri betegségek miatt nem fogyaszthatnak élesztős termékeket. A kovász remek alternatíva számukra.

3. Pre- és probiotikumokat is tartalmaz, így a bélrendszernek is jót tesz és a beleink jó állapota aztán kihat az egész immunrendszerünkre is.

4. Inzulinrezisztenseknek is jobb választás lehet: egy tanulmányban vizsgálták, hogy inzulinrezisztens személyek szervezete hogyan reagál a kovászos kenyérre és náluk is közepes mértékű, egyenletes vércukorszint emelkedést tapasztaltak a hirtelen kiugrások helyett.

5. Csak liszt és só, nem tartalmaz mesterséges tömegnövelőket, ízfokozókat, tartósítószereket.

+1 Tovább eláll: míg a boltban vásárolt élesztős kenyér szinte csak frissen finom és néhány nap után megszikkad, megpenészedik, az élesztős kenyér akár egy hét után is finom puha marad ha jól tároljuk. Habár ez nem tartozik az egészségügyi szempontok közé, mégis egy hatalmas előny, ezért került a lista végére.

HOGYAN ZAJLIK NÁLUNK EGY KENYÉRSÜTŐ TANFOLYAM?

1. Kóstolással indítunk

Szeretnénk már a legelején megalapozni a kenyérsütő workshop hangulatát, erre pedig nem tudunk jobb ötletet, mint egy szuper ételkóstolás.

  • Különféle lisztekből készült kovászos cipók.
  • Finomabbnál finomabb feltétek a sonkáktól a sajtokon át a házi készítésű szendvicskrémekig.
  • Mennyei sós és édes péksütemények, hogy az édes és kevésbé édesszájúak is találjanak számukra megfelelőt.
Kovászos kenyér wokshop Dudás Ivettel

Az élményfőzés során a lepénykenyér is terítékre kerül, kóstoltad már milyen finom?

2. Egy prezentációval vezetünk be a kovászolás világába

Reméljük, hogy az ínycsiklandó pékáruk meghozzák a hangulatot egy izgalmas prezentációhoz. Itt a gyakorlati sütés előtt elsajátíthattok minden szükséges elméleti tudást. Ráadásul Dudás Ivett kicsit gyógyszerész szemszögből is bevezet titeket ebbe a világba. Így sok-sok érdekességet hallhattok és szakszerűen elmagyarázza mik is a kovászolás egészségügyi hatásai, miért érdemes házi kovászos kenyérre váltani, milyen betegségek esetén lehet megoldás.

3. Közösen is megsütjük a finomabbnál finomabb kovászos pékárukat

Ezt követően érkezünk el ahhoz a részhez, amit a legjobban vártatok. Végre megsüthetitek a saját kenyereteket. Ehhez előre elkészített kovászt biztosítunk mindenki számára. Pontosan bemutatunk nektek minden lépést, hogy el tudjátok sajátítani a technikát, majd ti következtek. Dagasztás, pihentetés, laminálás, hajtogatás, kelesztés, sütés és végül kóstolás. Ráadásul a kenyér mellett más finom pékárukat is készítünk. Természetesen a pontos receptet is mindenhez megkapjátok, hogy otthon is könnyű legyen dolgozni vele.

Kenyérsütő tanfolyam, készülnek a gyönyörű kovászos cipók
Kenyér workshop: kóstolással és prezentációval kezdjük az eseményt

4. Fotózd le a végeredményt!

Az ízén túl a kenyér külleme is számít, így a kenyérsütő tanfolyam alatt azzal is megismerkedünk, hogyan tudtok mutatós cipókat sütni, milyen mintákat készíthettek a felszínére bemetszés segítségével. Így majd te is büszkén megörökítheted az első saját kenyered!

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A KOVÁSZOS KENYÉR TANFOLYAM RÉSZLETEIRŐL

Kenyérsütő tanfolyam Dudás Ivett vezetésével, akit Instagramon Kovászanyu néven találtok
Így várunk titeket konyhánkban

Mennyi idő a kenyérsütő tanfolyam?

Nagyjából 6 órát vesz igénybe a tanfolyam, ezért általában szombati napokon tartjuk.

Mennyibe kerül egy ilyen esemény?

Az esemény ára jelenleg 15 000 Ft/fő.

Hogyan tudok jelentkezni a tanfolyamra/workshopra?

Weboldalunk események menüpontjában találjátok a közeljövőben megrendezésre kerülő főzéseinket. Így tehát nincs más dolgod mint kiválasztani a neked megfelelő időpontot, és online megvásárolni a jegyed az eseményre.

Hol kerül megrendezésre az esemény?

A kenyérsütő tanfolyam Debrecenben a Böszörményi út 212. szám alatt kialakított főzőstúdióban kerül megrendezésre. Parkolásra pedig az irodaház udvarán van lehetőségetek.

Kovászos kenyér Debrecen: kenyérsütő tanfolyam Dudás Ivett „Kovászanyuval”

Válaszd ki eseményeink közül melyik időpont lenne neked megfelelő! Gyere, tanuld meg a kovászolás művészetét velünk!

További fotók az eseményről:

Kenyérsütő tanfolyam: kóstolással kezdünk Kenyér workshop Dudás Ivett vezetésével Kovászos kenyér Debrecen, Food Office Kenyér workshop Dudás Ivettel, íme az elkészült kovászos cipók A kovászos kenyér tanfolyam végeredménye A kovászos kenyér workshop kóstolással és prezentációval kezdődik Kenyérsütő tanfolyam: te is megsütheted velünk saját kenyered Kovászos kenyér workshop: nem csak kenyér, hanem péksütik és lepénykenyér is készül Kenyérsütő workshop: így formázzuk a cipókat Kenyérsütő workshop: péksütik is készülnek kovásszal Kovászos kenyér tanfolyam: előre elkészített kovásszal sütünk Kenyérsütő tanfolyam Debrecenben, hogy te is finom kenyérrel várhasd haza a családot Kenyér workshop: itt minden fontos dolgot megtanulsz, ami a házi kenyér sütéshez szükséges Dudás Ivett "Kovaszanyu" tanít a kenyér formázás titkaira Kenyér workshop Dudás Ivett "Kovászanyu"-val Kenyérsütő tanfolyam csoportkép Kenyér workshop Dudás Ivettel: így várunk az oktatásra Ők már megtanulták házi kenyérsütés rejtelmeit Kovászanyu a Food Office konyhájában

Scroll to Top