FEDEZD FEL A KOVÁSZOLÁS TITKÁT WORKSHOPUNKON!
A kovászolás egy ősi, természetes kenyérkészítési technika, a kovász több ezer éve része az emberi táplálkozásnak. A folyamat során a liszt és víz keveréke spontán fermentáción megy keresztül, melyet a levegőből és a környezetből származó vadélesztők és tejsavbaktériumok indítanak el. Ez az erjedés nem csak a tésztát keleszti meg, hanem gazdag, összetett ízeket és kiváló állagot ad a kész kenyérnek.
De miért jobb a kovászos kenyér, mint a hagyományos, élesztővel készült változat? Az egyik legfontosabb előnye a lassú fermentáció, amely során a tésztában lévő szénhidrátok és fehérjék részlegesen lebomlanak. Ennek köszönhetően a kovászos kenyér könnyebben emészthető, alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, és nem okoz olyan gyors vércukorszint-emelkedést, mint a hagyományos fehér kenyér. Emellett a természetes erjedés során keletkező savak hosszabb ideig frissen tartják a kenyeret, megakadályozva a penészesedést.
Ráadásul a kovászos kenyér tápanyagdúsabb is: a fermentáció során növekszik a B-vitaminok, különösen a folsav és a B12 mennyisége, valamint a benne lévő ásványi anyagok, mint a kalcium és a magnézium, jobban felszívódnak.
Ha szeretnél igazán minőségi kenyeret készíteni, ami nemcsak finom, de egészséges is, a kovászolás a legjobb választás. Gyere el workshopunkra és tanuld meg velünk a kovászos kenyér készítésének fortélyait.
gasztro workshop indul PISTI A PÉKkel - EGÉSZSÉGES KENYÉR SZERETETTEL KÉSZÍTVE
Pisti a Pék 1990-ben született, és a pékszakma szeretete már 2012 óta az élete része. Miután 2018-ban sikeresen megszerezte a pék képesítést, érezte, hogy lehet ezt a munkát szebben és egészségesebben is végezni. 2020-ban megszületett fia Marci, és ekkor kezdett el komolyabban foglalkozni a vadkovászos kenyérkészítéssel. Azóta szenvedélyesen fejleszti tudását, és örömmel osztja meg tapasztalatait, hogy Mi is egészséges, kovászos kenyereket készíthessünk otthon.
Gasztro workshopunkon Pisti a Pék bevezeti résztvevőinket a kovászolás rejtelmeibe, megtanítja a legjobb trükköket és technikákat. Az élménysütés keretein belül megtanítjuk a hagyományos francia kenyér és a rozsos cipó elkészítését.
Csatlakozz élmény alapú kovászos workshopunkhoz, ahol nemcsak finom kenyereket készítünk, hanem életre szóló emlékeket is gyűjtünk! A közös sütés-főzés összehozza az embereket, és lehetőséget ad arra, hogy új dolgokat tanuljunk egymástól egy vidám, támogató környezetben.
Nagy szeretettel ajánljuk mindenkinek, hogy próbálja ki az élményfőzést, akár csapatostól, akár a párjával, családjával.
A wokshop időpontja: 2024. október 05. 10.00 – 16:00-ig
Helyszín: Debrecen, Böszörményi út 212, 4032
Kérdése van? Hívjon Minket bátran! +36-30-925-8700
Jelentkezz workshopunkra:
Oszd meg mással: on Twitter on Facebook on LinkedIn