Barion Pixel

Élmény alapú nyelvtanulás és gasztronómia a FoodOffice-ban

csirkesupreme_citromos_quinoa_pagoda_karfiol

A főzés öröme és az értékes tanulságok, amiket az asztal mellett megoszthatunk egymással

A konyha sokkal több, mint csak egy hely, ahol az ételeket elkészítjük. Ez egy olyan tér, ahol a családok és barátok összejönnek, hogy közös időt töltsenek, adott esetben megosszák történeteiket, megkóstolják az ízeket, elvegyüljenek a különböző kultúrákban. A főzés nemcsak az étel elkészítéséről szól; a közös főzés élménye sokkal mélyebb tanulságokat hordoz. Pont ilyen a debreceni székhelyű FoodOffice, ahol perzsa ételektől kezdve a motivációs kekszen át sok érdekes étel készül. Kovászoskenyér workshopon, főzőtanfolyamon, közösségi eseményen, de akár pályaválasztási programon vagy csapatépítésen is részt vehetünk.

Kép1

A FoodOffice megálmodója Sólyomné Greskó Éva, aki maga is szakács, aki hatalmas odaadással, lelkesedéssel mesél a „szerelem projektjéről”, mely két éve működik Debrecenben.

Kép2

Honnan jött a FoodOffice ötlete?

A Food Office alapötlete az volt, hogy helyet adjunk a sokszínű gasztronómiának, mutassunk be nemzetközi ízeket, ételeket és speciális fogásokat. Egy igazi álomprojektként jött létre 2022-ben Debrecenben. Szeretnénk különleges gasztronómiai élményeket és felejthetetlen pillanatokat biztosítani mindenkinek: barátoknak, családoknak, kollégáknak és bárkinek, aki nem mindennapi ízekben és szórakozásban gazdag alkalmakra vágyik.

Szenvedélyünk a főzés és a közösségépítés, hiszünk benne, hogy a közösen elkészített ételek összekapcsolják a társaságot, és így egymást segítve jobban haladunk és még több ismeretre teszünk szert! A Food Office sokkal több, mint egy professzionálisan felszerelt konyha: nálunk igazán otthonosan érezheti magát mindenki. Hagyományos éttermi élményen túlmutató szórakozást és tudást biztosítunk minőségi környezetben és vidám hangulatban. Konyhánk egy iroda felső szintjén található, ahol vendégeink a közös főzés után közösen elfogyaszthatják az ételeket.
Kiemelem, hogy az eseményeket magyar és angol nyelven tartjuk. Ez segít a gyerekeknek az élmény alapú nyelvtanulásban.

Légy Te is a konyha ördöge nálunk, nézz szét kurzusaink között, melyekkel a világ legkülönbözőbb pontjaira repítünk el! Várjuk a nemzetközi konyha iránt érdeklődőket, de a magyar konyha szerelmesei is jó helyen járnak nálunk, különleges főzőkurzusokat tartunk nekik is.

Kikkel valósítod meg ezt a különleges élményprogramot, kik a kollégáid?

Szakképzett szakácsaink nemzetközi hagyományok alapján készítik el az ételeket, és minden mozdulatuk a tökéletes, autentikus ízvilág átadását szolgálja, az alapanyagok kiválasztásától a receptek bemutatásán át egészen a tálalásig. Szakácsaink kreativitása mutatkozik meg kurzusainkban, így egy igazi étkezési élményt biztosítanak Vendégeinknek.

Közösségi konyhánk lehetőséget nyújt arra, hogy szakácsaink a Vendégekkel együtt egy kellemes és elegáns környezetben készíthetik el, majd kóstolhatják meg a kiválasztott ételeket. Szakácsaink segítségével ki lehet lépni a só, bors paprika, delikát korlátából. Mottónk, hogy fűszerezd meg az ételed és emészthetőbb lesz az életed.

Kiknek szól, kik jöhetnek Hozzátok?

Bárki és mindenki, mindenki előtt nyitva az ajtó. Szívesen látunk egyéni vendégeket, párokat, szülinapi bulira baráti társaságot, a 18 év alatti közönségnek is van felépített program az egyszerű motivációs kekszektől a fish&chips-ig, amit egy nyelv vagy egy osztályfőnöki óra keretében elkészíthetnek. De olyan véleményt is kaptunk, hogy pár órára külföldön érezte magát a látogató. Várunk mindenkit, akik szeretnének ismerkedni az ízekkel, a konyha törvényeivel, vagy csak kikapcsolódnának. Itt megtapasztalhatják, hogy miként működik egy igazi konyha, milyen folyamatok és mechanizmusok zajlanak, amibe sokszor nem is gondolunk bele, pedig nagyon izgalmasak: hogy a sorrendiség, a pontos kérés elvégzése mennyire számít a végeredménynél. A figyelem megosztását is megtanítja a konyha, sőt az időérzékelést is fejleszti. 

Az együtt főzésben rejlő öröm egyfajta kreatív kibontakozás is. Az emberek különböző kultúrákból érkezve hoznak magukkal saját ízeket, fűszereket és hagyományokat, amik egyetlen konyhában találkoznak. Ez egy olyan lehetőség, amikor az emberek megismerhetik és tiszteletteljesen megoszthatják egymással ételeik történeteit.

A főzés során való együttműködés nemcsak ízletes ételek készítésére, hanem szorosabb kapcsolatok kialakítására is alkalmat ad. A feladatmegosztás, az együtt dolgozás, és az ötletek megosztása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy közösség érzését érezzük. Az együtt főzött étel nem csupán tápláló, hanem közösségépítő is lehet, minőségi időt biztosít az együttműködőknek.

A konyhai együttlét során fontos tanulságokat sajátíthatunk el. A türelem, az együttműködés és a figyelem mind olyan értékek, amiket a főzés során gyakorolhatunk és megtanulhatunk. Az étel elkészítése időigényes folyamat, és a közös munka során tapasztalhatjuk meg, hogy a türelem és az elkötelezettség milyen fontos szerepet játszik az eredményességben. A tálalás művészete, az esztétikai érzéket fejleszti.

A különböző ízek és fűszerek felfedezése során a kultúrák találkoznak és keverednek. Ezáltal nemcsak ízletes ételek kerülnek az asztalra, hanem egy kis szeletet ismerhetünk meg más kultúrák gazdag örökségéből, egyfajta virtuális utazásban vehetünk részt az ételeken keresztül, amit a világ más pontjairól származó séfek készítenek el velünk. Az ételek által a történelem és hagyományok is életre kelnek.

A közös főzés tehát nem csupán a gyomrot táplálja, hanem a lelket is. A művészeti alkotásról, a matematikai és természettudományos kísérletek bizonyosságáról nem is beszélve, nem csak hagyományos pályaválasztásra alkalmas terep ez, de arra mindenképp.

A kreativitás, az együttműködés és az értékes tanulságok mind részei lehetnek ennek az élménynek, ami tovább szorosabbá teheti a kapcsolatokat és gazdagabbá teheti az életünket.

Nagy szeretettel ajánljuk mindenkinek, hogy próbálja ki az élményfőzést, akár csapatostól, akár a párjával, családjával.

Scroll to Top